Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego
- 2 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie:
Płatki migdałowe usmażyłam na suchej patelni, tak by miały ładny złoty kolor. Płatki owsiane wraz z siemieniem lnianym zalałam wrzącą wodą do ich poziomu i odstawiłam na jedną minutę. Następnie dodałam na wierzch serek homogenizowany naturalny i polałam syropem z agawy. Całość posypałam usmażonymi migdałami. Takiej owsianki nigdy nie mieszam, jem warstwowo. Jest to jedno z moich ulubionych śniadań, najbardziej lubię przenikanie się ciepłych płatków z jeszcze zimnym serkiem. Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.