- 1 opakowanie kaszy jaglanej
- słoiczek suszonych pomidorów (można dodać więcej)
- jedno opakowanie szpinaku Baby
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebulka
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- 3 jajka
- sól himalajska, pieprz czarny
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzałam masło klarowane i przysmażyłam cebulkę z czosnkiem, aż osiągnęły złoty kolor. Dodałam szpinak i pokrojone na małe kawałeczki suszone pomidory. Smażyłam kilka minut i połączyłam z kaszą jaglaną. Przyprawiłam solą himalajską i pieprzem czarnym, po czym dodałam jajka i mąkę. Raz jeszcze wymieszałam składniki. Placuszki formowałam ręką i smażyłam na rozgrzanym maśle aż do osiągnięcia brązowego koloru. Potem już tylko delektowałam się smakiem :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.