Składniki:
- 1 mała cukinia
- 1 duża marchewka
- 1 por
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki orkiszowej
- sól himalajska, pieprz czarny
- masło klarowane do smażenia
Przygotowanie:
Umytą cukinię i obraną marchewkę starłam na tarce (najlepiej o jak najmniejszych oczkach). Por pokroiłam w półksiężyce i sparzyłam wrzącą wodą. Połączyłam składniki. Dodałam przyprawy, jajka i mąkę. Wymieszałam, a następnie smażyłam z obydwu stron na rozgrzanym maśle klarowanym aż do uzyskania ładnego złotego koloru. Życzę smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.