W związku z tym, że jest to sałatka i nie musi być na ciepło
część składniki, które trzeba była gotować, przygotowałam dzień wcześniej (kasza i bób). Polecam sałatkę, bo wyszła naprawdę smaczna mimo niewielkiego wysiłku,
jaki był potrzebny przy jej przygotowaniu.
Składniki:
- 0,5 opakowania kaszy bulgur
- 0,5 kg świeżego bobu
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki)
- 2 pomidory malinowe
- Kilka listków świeżej mięty cytrynowej
- Sól himalajska, papryka słodka, koperek świeży
- Olej z orzechów włoskich
Przygotowanie:
Bób gotowałam około 20 minut i po ugotowaniu obrałam
ze skórek. Kaszę bulgur ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i
zostawiłam do wystygnięcia. Następnie połączyłam składniki i dodałam tuńczyka
oraz pokrojone w ósemki pomidory. Przyprawiłam odrobiną soli himalajskiej i
szczyptą słodkiej papryki. Miętę i koperek posiekałam drobno i wymieszałam z
olejem z orzechów włoskich, polałam sałatkę i podawałam na stół. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.