Dziś koktajl był u mnie i na śniadanie i na podwieczorek,
ale jak tu nie korzystać z uroku sezonowych owoców?
Składniki:
- 15 dkg truskawek
- 15 dkg agrestu
- 1 serek homogenizowany waniliowy
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki płatków migdałowych
- Jagody goji
Przygotowanie:
Truskawki i agrest zmiksowałam za pomocą blendera, każde w oddzielnym naczyniu. Agrest był kwaśny więc dodałam 1 łyżkę miodu i wymieszałam. W przezroczystej szklance kładłam kolejne warstwy: serek homogenizowany, 1,5 łyżki płatków migdałowych, mus truskawkowy, 1,5 łyżki płatków migdałowych, mus agrestowy, 1 łyżka płatków migdałowych i jagody goji. Życzę smacznego!
Łał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń