wtorek, 17 czerwca 2014

Warstwowy koktajl waniliowy z musem z truskawek i agrestu

Dziś koktajl był u mnie i na śniadanie i na podwieczorek, ale jak tu nie korzystać z uroku sezonowych owoców?


Składniki:
  • 15 dkg truskawek
  • 15 dkg agrestu
  • 1 serek homogenizowany waniliowy
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • Jagody goji

Przygotowanie:

Truskawki i agrest zmiksowałam za pomocą blendera, każde w oddzielnym naczyniu. Agrest był kwaśny więc dodałam 1 łyżkę miodu i wymieszałam. W przezroczystej szklance kładłam kolejne warstwy: serek homogenizowany, 1,5 łyżki płatków migdałowych, mus truskawkowy, 1,5 łyżki płatków migdałowych, mus agrestowy, 1 łyżka płatków migdałowych i jagody goji. Życzę smacznego!

1 komentarz:

Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.