Dziś przedstawiam kolejny sposób na wykorzystanie kaszy
jęczmiennej podczas porannego śniadania. Ta wersja jest chyba jeszcze lepsza od
wczorajszej i z pewnością równie pożywna. Polecam!
Składniki:
- 30 gram kaszy jęczmiennej (1/3 woreczka)
- 0,5 szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżka uprażonych na patelni płatków migdałów
Jeżeli nie macie ugotowanej kaszy i uprażonych migdałów, to
oczywiście powinniście zacząć od tego. Ja miałam pozostałości z wcześniejszych
dań więc i moja praca była ułatwiona. Zaczęłam od wstawienia mleka w małym
garnuszku i dodaniu do niego kaszy. Od razu dodałam także miód i kakao i
gotowałam przez 2-3 minuty. Przelałam do miseczki i posypałam płatkami
migdałów, śniadanie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.