Czy Wam też zostają różne składniki z obiadu i zastanawiacie
się co z tym zrobić? U mnie było tak w przypadku zbyt dużej ilości ugotowanej
kaszy jęczmiennej. Ale idąc za zasadą,
że jedzenie marnować się nie może, użyłam kaszy w dzisiejszym śniadaniu.
Składniki:
- 30 gram kaszy (1/3 woreczka)
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka syropu z agawy
- Garść winogron
Kaszę miałam już ugotowaną więc ten etap przygotowań miałam
za sobą. Wlałam mleko do małego garnka, dodałam ugotowaną kaszę i dodałam syrop
z agawy. Poczekałam aż mleko z kaszą się zagotuje i na minimalnym ogniu
gotowałam jeszcze przez chwilę ciągle mieszając. Przelałam wszystko do miseczki
i dodałam pokrojone na połówki winogrona. Śniadanie na bazie kaszy jęczmiennej
gotowe J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.