wtorek, 20 maja 2014

Truskawkowo-migdałowa owsianka

Pora wstać i zanurzyć się w smaku truskawkowej owsianki. Jako dodatek posłużyły mi świeżo zmielone migdały. Takie śniadanie przynosi mi zawsze bardzo dużo energii więc zachęcam do próbowania J



Składniki:

30 dkg truskawek
1 łyżka syropu z agawy
0,5 szklanki świeżo zmielonych migdałów
4 łyżki płatków owsianych


Przygotowanie:

Płatki owsiane zalałam wrzątkiem do poziomu ich wysokości i odstawiłam na 1 minutę. Umyte truskawki zmiksowałam z syropem z agawy i zmielonymi migdałami. Wymieszałam z płatkami i już mogłam delektować się smakiem owsianki. 

3 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.