Często zniechęcamy się do przygotowania samemu potraw,
zakładając, że ich przyrządzenie będzie trwało długo, a do tego może się nie
udać. Nie bardziej mylnego. Dziś przygotowałam banana grillowanego w skórce z
sosem jogurtowo-cynamonowym. Taką przekąskę można zrobić naprawdę szybko, a
przy okazji jest naprawdę dobra. Wnętrze banana rozpływa się w ustach,
spróbujcie, a sami się o tym przekonacie J
Składniki:
- 1 banan
- 0,5 małego jogurtu naturalnego
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- Szczypta kardamonu
- Kilka listków bazylii
Rozgrzałam na ogniu patelnię grillową i położyłam na niej
całego banana ze skórką. Grillowałam aż skórka banana zrobiła się całkowicie
czarna. Sos przygotowałam w międzyczasie, wystarczyło dobrze wymieszać jogurt
naturalny z cynamonem i kardamonem. Gdy banan był ugrillowany przekroiłam wzdłuż jego górną
skórkę, by widoczne było jego wnętrze. Polałam przygotowanym sosem jogurtowym, posypałam żurawiną i listkami bazylii. Przekąska była już gotowa. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.