Dziś zachęcam do zrobienia kremu z selera naciowego. Warzywo to jeszcze rzadko króluje na polskich
stołach, a szkoda, bo zawiera wiele cennych minerałów. Choć wygląda na
niepozorne, to zawiera aż dwa razy więcej witaminy C niż niektóre cytrusy.
Szczególnie polecany jest osobom z wysokim ciśnieniem i chorymi stawami, ale
także tym, którzy planują zrzucić kilka zbędnych kilogramów.
Składniki:
- Włoszczyzna
- Seler naciowy (8 łodyg)
- Jabłko
- Sól himalajska, biały pieprz, imbir, curry
Z włoszczyzny przygotowałam wywar, lecz warzywa zostawiłam w
środku tak, aby krem był bardziej wartościowy. Do jeszcze gotującego się
wywaru dodałam obrane i pokrojone jabłko, a następnie pokrojony w prążki seler
naciowy. Wszystko gotowałam około 15 minut i przyprawiłam. Zupę odstawiłam na
kilkanaście minut, po czym zblendowałam składniki. Krem gotowy J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.