piątek, 4 kwietnia 2014

Migdałowe Mango Lassi

Czekałam prawie tydzień, aż moje mango dojrzeje i wreszcie nadszedł ten dzień kiedy mogę przygotować pyszne domowe Mango Lassi. Aż trudno uwierzyć, że prawdziwe indyjskie Lassi jest słone i przyprawiane odrobiną chili. Cieszy mnie zatem rosnąca popularność słodkich odmian tego smakołyku. Przepis banalnie prosty więc polecam jak tylko w zasięgu znajdziecie dojrzałe mango J




Składniki:
  • 1 dojrzałe mango
  • 1 mały jogurt grecki light (u mnie wyjątkowo wersja ze zwykłym gęstym jogurtem)
  • 0,5 szklanki napoju migdałowego
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 szczypty kardamonu
  • 2 kostki lodu
Przygotowanie:

Aby przygotować Mango Lassi pokroiłam mango w kostkę i wrzuciłam do miski, dodałam jogurt, mleko migdałowe i syrop z agawy. Wszystko zblendowałam, by tworzyło jedną masę. Przelałam do szklaneczki i posypałam kardamonem. Polecam pić od razu po przyrządzeniu i najlepiej z lodem, tak by było schłodzone.

1 komentarz:

Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.