Kluski lane na mleku to smak mojego dzieciństwa. Ostatnio mi się o nim przypomniało i postanowiłam je przygotować. Oczywiście zdecydowałam się zamienić tradycyjną mąkę pszenną i wybrałam mąkę owsianą.
Składniki:
Przygotowanie:
W szklance rozbełtałam jajko wraz z mąką owsianą i łyżką miodu. W małym garnku zagotowałam mleko i powoli wlałam masę ze szklanki prosto do mleka, cały czas mieszając. Gotowałam jeszcze kilka minut i kluski lane gotowe :)
Faktycznie, to smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńNaprawde tylko 2 lyzeczki maki? A nie lyzki? Bo na taka ilosc mleka to chyba troche malo...;)
OdpowiedzUsuńTo zależy czy lubisz gęste czy też nie, ja zrobiłam z przepisu mojej mamy i na taką ilość mleka było idealnie:)
UsuńNaprawde tylko 2 lyzeczki na tyle mleka?? A nie 2 lyzki?
OdpowiedzUsuńTo zależy czy lubisz gęste czy też nie, ja zrobiłam z przepisu mojej mamy i na taką ilość mleka było idealnie:)
Usuń