sobota, 26 kwietnia 2014

Kluski lane na mleku

Kluski lane na mleku to smak mojego dzieciństwa. Ostatnio mi się o nim przypomniało i postanowiłam je przygotować. Oczywiście zdecydowałam się zamienić tradycyjną mąkę pszenną i wybrałam mąkę owsianą.



Składniki:
    Smaki dzieciństwa
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki mąki owsianej
  • 1 łyżka miodu

Przygotowanie:

W szklance rozbełtałam jajko wraz z mąką owsianą i łyżką miodu. W małym garnku zagotowałam mleko i powoli wlałam masę ze szklanki prosto do mleka, cały czas mieszając. Gotowałam jeszcze kilka minut i kluski lane gotowe :)

5 komentarzy:

  1. Naprawde tylko 2 lyzeczki maki? A nie lyzki? Bo na taka ilosc mleka to chyba troche malo...;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zależy czy lubisz gęste czy też nie, ja zrobiłam z przepisu mojej mamy i na taką ilość mleka było idealnie:)

      Usuń
  2. Naprawde tylko 2 lyzeczki na tyle mleka?? A nie 2 lyzki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zależy czy lubisz gęste czy też nie, ja zrobiłam z przepisu mojej mamy i na taką ilość mleka było idealnie:)

      Usuń

Dziękuję za Twoją opinię :) Każdy komentarz jest dla mnie ważny i pozwala mi się stale rozwijać. Pozdrawiam i zapraszam jak najczęściej.